I AM INNOVATION - # 28 ISSUE

 EXOSUIT – COSTUMUL CARE TE FACE MAI PUTERNIC


 În fiecare zi cineva inventează ceva nou, asta e clar. Prăjitoare de pâine cu modele, hăinuțele de bebeluși cu mop atașat (da, chiar există?) până la un mini teren de fotbal pentru antrenamentele peștișorilor de aur?. Serios acum, cine vine cu ideile astea? Cred că și ție îți apar câteodată în feed cele mai dubioase chestii – și care, dacă ai o ușoară cădere de gligemie și le  achiziționezi, nu te vor ajuta cu absolut nimic. Totuși, acum îți povestesc despre ceva care chiar poate face viața cuiva (poate chiar a ta) mult mai bună. 

 Compania Innophys Co Ltd, originară din Japonia, a creat una dintre cele mai tari chestii de pe piață: Exosuit, un costum gândit să ofere asistență în ridicarea/transportul de obiecte grele - sau chiar oameni, mai grei sau mai ușori -, ce utilizează aer comprimat ? pentru a activa mușchii artificiali?, cunoscuți și ca „Mușchii artificiali McKibben”. Practic, acest aparat poate fi purtat de orice persoană pentru a-și îmbunătăți forța naturală, manipulând mușchii și oferind un sprijin suplimentar structurii scheletului purtătorului pentru a spori considerabil capacitatea acestuia de a ridica obiecte grele. Nu-i așa că sună super tare? 

 Totuși, este normal ca atunci când apare o tehnologie nouă, în special ceva gândit ca un exoschelet pe care îl legi de corp, să existe o oarecare neliniște și îngrijorare cu privire la siguranță. Ce se întâmplă dacă gadgetul dă greș și îl rănește pe utilizator? Ce se întâmplă dacă se strică în mijlocul unei sarcini, provocând daune materiale (de exemplu, în cazul celor care mută mobila?) sau chiar vătămări corporale ale altor persoane (de exemplu, angajații unui centru de îngrijire medicală care ridică pacienți?‍⚕️)? Acestea sunt genul de întrebări care firesc pot veni în minte atunci când evaluăm un astfel de produs. Multe dintre aceste îngrijorări au fost eliminate atunci când invenția japoneză a primit un certificat de aprobare din partea ISO (Organizația Internațională pentru Standardizare). ??Conform certificatului, costumul Exosuit este perfect sigur pentru utilizatorii acestuia, trecând testele și demonstrându-și calitatea; poate îți pare puțin lucru, dar este primul exosuit din lume care primește această certificare.

 Cât despre specificațiile tehnice ale costumului, în ciuda greutății sale reduse de doar 3,8 kg, Exosuit poate exercita o forță de până la 25,5 kg (100 de newtoni). Asistența medicală, agricultura?, curățarea zăpezii cu lopata ❄️❄️❄️sau alte ocupații care implică multă muncă fizică, menținerea unor poziții incomode sau ridicarea unor greutăți mari sunt doar câteva dintre utilizările probabile descrise în materialul lor promoțional. În câteva cuvinte, s-ar zice că e bun la casa omului. ? 

 Scos pe piață în noiembrie 2019, costumul încă face furori. Innophys Co Ltd a decis să își promoveze invenția cu un spot publicitar avaându-l în rol principal pe comediantul și interpretul Masatoshi Hamada, considerat cel mai irascibil membru din renumita echipă de comedie Downtown, care, după ce a îmbrăcat un Exosuit, intră în contact cu "partea sa mai bună". Acesta devine motivat să dea o mână de ajutor și chiar să lupte cu diferiți moștri acum că a primit "forța necesară”. 

 Vorbim de o invenție care, în mod cert, reprezintă următorul pas spre viitor, pentru că rezolvă foarte multe probleme unde intervenția umană nu poate fi complet înlocuită de forța mașinilor. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce presupune un Exosuit, auncă un ochi aici.


Doze de suc inscripționate cu Braille

coca cola braille.jpg

Există mulți oameni în lume care au abilități diferite de ale noastre. Unii oameni se nasc fără unul sau mai multe dintre simțuri, în timp ce alții le pierd mai târziu în viață?. E impresionant și de apreciat - și asta chiar nu conține niciun fel de condescendență - cum aceștia reușesc să își continue viața ca oricare dintre noi. Dozele de suc ?cu limbaj braille inscripționat reprezintă o inovație fantastică care a fost destinată special pentru persoanele cu deficiență de vedere; astfel, aceștia pot citi fără probleme exact ceea ce cumpără?? sau beau. 

În timpul campaniei „Share a Coke”, Coca Cola a lansat o multitudine de doze cu nume scrise în Braille în America de Sud, pentru ca oamenii nevăzători să nu fie lăsați pe dinafară. E un semn de respect, de incluziune și de civilizație. Ceea ce ne dorim și nouă.

Meta - Magazin

metaverse store.jpg

Meta, compania lui Mark Zuckerberg care deține Facebook, face următorul pas în promovarea produselor sale: de luna viitoare (deschiderea e pe 9 mai), Meta va avea propriul magazin fizic?, astfel încât clienții să poată vedea mai atent metaversul; va fi un loc pentru a oferi o „experiență practică” pe produse precum dispozitivele Portal, Ray-Ban Stories și căștile Quest VR. Magazinul va fi situat în Burlingame, California, lângă sediul meta’s Reality Labs. În felul ăsta, Meta consideră că va putea studia îndeaproape modul în care clienții interacționează cu produsele sale?? înainte de a-și extinde magazinele cu amănuntul în mai multe locații. Meta a investit în mai multe produse metaverse?, așa că e logic să aibă un spațiu dedicat pentru a demonstra astfel de tehnologii, pentru că puțini oameni știu despre ele cu adevărat. Acest lucru îl duce pe Zuckerberg cu un pas înaintea lui ? Apple - care, și el, pare că va introduce primul său set de căști de VR (virtual reality) la sfârșitul lui 2022?.


MAȘINĂ PESTE MAȘINĂ PESTE MAȘINĂ 

parcari supraetajate japonia.jpg

Economia de spațiu în zonele urbane supraaglomerate (nici nu îndrăznim să deschidem subiectul trafic) este un țel foarte important în zilele noastre, deoarece în prezent există mai multe mașini decât oameni în lume????, iar asta nu e deloc ok. Apare o necesitate reală de a inventa moduri prin care fiecare să aibă suficient spațiu pentru acest rău necesar, inclusiv în zonele rezidențiale. Nu știu dacă ai văzut cam cum se construiește în Japonia lately, dar modelul fagure ????e la mare apreciere, iar dintr-un bloculeț îngust și înalt tare pot ieși foarte mulți poseori de autoturisme. Japonezii au înțeles asta în felul lor specific și pragmatic, așa că au inventat o parcare supraetajată pe care o poți monta în fața casei tale. Este practic un lift ?? care creează o parcare pe mai multe niveluri chiar în fața casei - o modalitate excelentă de a găsi locuri de parcare pentru toată lumea și rezolvă o problemă uriașă care crește în fiecare zi în întreaga lume. Ne-ar trebui câteva și prin București, nu?.

INDICATORUL DE PLOAIE

umbrela sign japan.jpg

Unul dintre cele mai neașteptate lucruri pe care le poți vedea în Osaka, Japonia - și care ar putea fi considerată și o inovație în materie de lifturi, este… un  bec. Glumesc, sigur, deși practic asta vezi: un bec care se aprinde, doar că exact la momentul oportun???. Pentru că în Osaka plouă foarte mult pe parcursul anului, designerii lifturilor au considerat că ar fi o idee bună să pună lumini de avertizare sub formă de umbrelă ☔️care se aprind atunci când începe să plouă. Ai ieșit din apartament fără umbrelă pentru că nu te-ai uitat pe geam? Nicio problemă, afli în lift că tocmai a început să picure, te întorci și iei umbrela. Simplu, nu??

I Am Innovation Newsletter
Subscribe to our newsletter
Subscribe