I AM INNOVATION #11 ISSUE

ZBOARĂ, OMULE, ZBOARĂ


Să zbori pare banal acum, și totuși era ceva de negândit cu extrem de puțin timp în urmă (practic, nu sunt 200 de ani de când se zboară, adică nici 4 generații). Dar care este viitorul zborului? Iată câteva lucruri pe care poate nu le știai încă despre ceea ce se dezvoltă chiar acum și spre ce se îndreaptă lucrurile.

Avioane, trenuri și automobile: Aceasta a fost metoda de transport de zeci de ani. Dar, desigur, în 2020, călătoriile s-a schimbat. ? ??Pentru o perioadă de timp, s-au schimbat prin inexistență, ca să folosim o exprimare poetică. Acum, în 2021 și de acum înainte, călătoriile nu vor mai fi niciodată la fel. În SUA, după luni de lockdown, peste 7 milioane de oameni au călătorit cu avionul și se estimează că 37 de milioane de oameni au călătorit cu mașina.

United Airlines a spart puțin plictiseala - au anunțat planuri de a investi în supersonic jet travel ?; United intenționează să cumpere 15 avioane de la startup-ul Colorado Boom Supersonic, cu posibilitatea să extindă la încă 35. Vorbim de avioane concepute să zboare la 1,7 X viteza sunetului (ține cont că în prezent majoritatea zborurilor comerciale se fac la o viteză de 0,8 x viteza sunetului) ?2029 este data la care United spune că vor avea primul zbor comercial supersonic.

Primul avion supersonic a fost cel al lui Chuck Yeager în 1947 - spargerea barierei sunetului îi aparține. Concorde, primul avion de pasageri supersonic, a zburat prima dată în 1976, sub ochii și tălpile unor masageri cel puțin uimiți (dacă nu îngroziți). Concorde a zburat până în 2003 - era prea zgomotos, prea scump, prea neprofitabil, iar oamenii cu putere de decizie au ales în mod repetat reducerea costurilor în detrimentul vitezei.

Dezvoltatorii de astăzi lucrează și la modalități de a face avioanele supersonice mai silențioase. Impactul sonor uriaș al supersonicelor i-au determinat pe FAA să interzică zborurile comerciale supersonice. E aproape amuzant să te gândești că, în această eră digitală cu inovație all over the place, călătoriile cu avionul ✈️durează cam la fel de mult ca în anii ’60.

Totuși, viteza nu e tot - au existat o sumedenie de alte inovații remarcabile în călătoriile cu avionul. De exemplu, impactul asupra mediului: în ultimii 40 de ani, consumul de combustibil a scăzut cu 45%. Inovatorii din domeniu lucrează acum la un concept numit mobilitate aeriană urbană, care implică ? taxiuri aeriene electrice, cu scopul de a transforma orele în trafic în minute în aer.

Există în momentul ăsta un vehicul aerian care face zboruri de test de rutină de la Los Angeles la Newport Beach în doar 15 minute - vorbim de aeronave electrice unde intră cinci persoane, incluzând pilotul, care decolează vertical și zboară orizontal cu ajutorul rotoarelor, ating 200 mile pe oră și au o autonomie de 150 de mile. Impresionant. Cu transmisie electricp și design multi-rotor, aceste aeronave sunt de 100 de ori mai silențioase decât aeronavele convenționale. Ce înseamnă asta? Înseamnă Air Taxi, cu stații pe gări, depozite și clădiri de birouri. Fără zgomot excesiv, fără trafic, fără șoferi de taxi exasperați. Există mulți jucători în acest domeniu ultra super avangardist: Joby (un startup din Santa Cruz, California), sau mai cunoscutul AirBus, compania franceză care a făcut deja investiții uriașe în această formă futuristă de transport. Google este și el în joc, cu proiectul KittyHawk. Startup-ul german Lilium și-a făcut auzit glasul în Florida și vine cu povești (realiste, zic ei) despre o flotă de avioane care te duce din Manhattan la Aeroportul Internațional John F. Kennedy în 10 minute și 70 de dolari.

Știi ce e cu adevărat mindblowing? Că toate lucrurile astea ar putea fi - și probabil vor fi - realitate în mai puțin de trei ani. TREI. Un moment interesant să fi investitor. Ce zici? Ceva fonduri la îndemână?

www. newsweek.com


OCHI BUNI

myopia app.jpg

Prima terapie digitală care controlează miopia la copii e pe cale să se lanseze:  Dopavision, un startup berlinez, tocmai a construit o aplicație pentru a ajuta copiii cu miopie. Cercetările arată că miopia devine din ce în ce mai răspândită pe măsură ce copiii petrec mai mult timp cu dispozitivele digitale?‍??‍? ținute aproape de fețe și mai puțin timp în aer liber. MyopiaX, o aplicație pentru smartphone, e gândită să contracareze efectele negative ale timpului îndelungat petrecut de copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani cu ochii în ecran. Miopia este cauzată de un formă ușor alungită a globului ocular?, care face ca lumina de la obiectele îndepărtate să aterizeze în fața retinei în loc să  cadă direct pe ea; rezultatul? vedere neclară la distanță. Pentru a încetini acest fenomen de alungire a a ochiului, MyopiaX va utiliza semnale luminoase ? care vizează celule specifice din retină și stimulează eliberarea de dopamină (lipsa dopaminei în cantități normale a fost asociată cu dezvoltarea miopiei). Pentru capta atenția copiiilor, MyopiaX va integra luminile terapeutice într-un joc ?. În clipa de față, Dopavision pregătește un studiu controlat randomizat, cu 230 de copii din mai multe țări europene, care evaluează nu doar siguranța dar și, în mod real, capacitatea aplicației de a încetini progresia miopiei.


AMAZON ANTI TRASH

amazon reused.jpg

Amazon a anunțat recent ce au de gând să facă (practic, politici noi) care ar putea să împiedice ca articolele returnate și stocurile nevândute să devină gunoi?. Două programe noi au fost lansate, ambele destinate să facă vânzarea mărfurilor returnate și a stocurilor ultra super ușoară - sau, oricum, mai ușoară (a se citi mai profitabilă) decât distrugerea. Miscarea vine după ce o serie de investigații separate în depozitele Amazon au constatat că multe articole returnate și nevândute ??? erau etichetate pentru a fi distruse. Trash, the first world big problem. Ideea e că business-urile care folosesc platforma Amazon pentru a-și vinde produsele plătesc bani serioși pentru a-și ține stocul în depozitele Amazon. Când se îngroașă gluma (și stocul), cel mai ieftin este, e din păcate, să le arunce. „Grade and Resell” va oferi acum vânzătorilor terți din UK opțiunea ? de a vinde articole returnate ca „utilizate”, iar Amazon dă un fel de notă produsului -„Ca nou”, „Foarte bun”, „Bun” sau „Acceptabil”. Vânzătorul face prețul pe baza ratingului și îl vinde mai repede și mai ușor. Programul va fi disponibil în SUA la sfârșitul anului, apoi în Germania, Franța, Italia și Spania până la începutul lui 2022. Way to go, Amazon!

AI ÎNCREDERE ÎN TINE

IQ.jpg

Lipsurile, incertitudinea și îndoielile asupra propriei valori (self doubt) ne fac pe toți mai puțin inteligenți din punct de vedere funcțional. Așa spune un studiu publicat in Psychological Science și pe noi ne-a convins. De ce vorbim despre asta aici, în lumea inovației? pentru că asta înseamnă să ai un mindset inovator - deși nu merge să pocnești din degete ca să îți crească instantaneu soldul bancar ???, poți totuși să reflectezi la un moment în care ai avut succes și ai avut controlul, fix înainte de o sarcină solicitantă mental, iar asta te va ajuta să gândești mai clar și să găsești o soluție mai bună. Să fii, cum s-ar spune, instantaneu mai deștept. Cool, right?

Așadar, amintește-ți de asta data viitoare când ai în față o situație provocatoare, care te face să te întrebi dacă o să fii la înălțimea sarcinii ?(sau doar îngrijorat în general). ?Nu-ți poți schimba creierul, dar îți poți schimba rapid coeficientul de inteligență funcțional. Ne naștem cu un anumit nivel de intelectual care rămâne relativ stabil în timp, dar, deși abilitatea ta naturală poate fi fixă, circumstanțele se pot schimba. Aparent, nu doar lucrurile evidente, cum ar fi somnul bun, îți pot crește funcțional inteligența. Dacă îți aduci aminte de un moment în care ai avut succes ?, asta îți poate crește scorul IQ cu până la 10 puncte. Give it a try.

AMPRENTE DE FARFURII

klimato carbonprint.jpg

Un sondaj recent realizat de Mintel spune că lumea în care trăim încă mai poate fi salvată - sau cel puțin așa cred peste jumătate dintre consumatorii din 16 țări. Mai concret, acestia consideră că au puterea colectivă de a ajuta la oprirea schimbărilor climatice. Consumatorii adoptă tactica soft activism - ?adică privesc fiecare dintre deciziile lor de cumpărare ca un vot pentru o lume mai bună. Klimato este un exemplu bun pentru modul în care companiile își ajută clienții să ia decizii în cunoștință de cauză : ei calculează emisiile de CO2 pentru fiecare fel de mâncare ???pe care îl comanzi la restaurant.

Mâncarea stă află la baza unei mari varietăți de probleme urgente, de la inegalități sociale și pescuit excesiv până la criza climatică și lipsa apei. Ca să știi cum să faci mai bine, trebuie să știi ce nu e bine, corect? ✔️Așa consideră Klimato - așa ni se pare și nouă. Prin urmare, Klimato, o aplicație născută în nordul cool (pun intended), mai precis la Stokholm, permite restaurantelor, printr-o aplicație web, să calculeze impactul pe care îl are asupra climei fiecare fel din meniu, pe baza ingredientelor și a metodelor de producție. Impactul este exprimat ca CO2e - echivalent de CO2, adică diferite gaze cu efect de seră combinate într-o unitate de măsură.

Pe lângă faptul că îi îndeamnă pe consumatori să aleagă ??mâncare Earth friendly, Klimato oferă rapoarte lunare și anuale restaurantelor, astfel încât acestea pot împărtăși progresul cu clienții și cu angajații. Lansat în 2017, Klimato a obținut recent aproape 750000 USD finanțare - semn că nu puțini dintre noi chiar credem că mai putem schimba ceva. Tu? Unde zici că te afli?

I Am Innovation Newsletter
Subscribe to our newsletter
Subscribe