IAM INNOVATION #9 ISSUE

5 startup-uri care vor schimba industria sănătății mintale

Ce se întâmplă atunci când ?mersul la psiholog (fizic, la el în cabinet) sau vizitatul (mai mult sau mai puțin cu foța:) unui prieten empatic și răbdător nu este o opțiune? Pandemia asta, așa rea cum a fost, a fost și bună: am înțeles toți lucruri pe care nu le-am fi înțeles în zeci de ani. Se vorbește foarte mult de câtă nevoie de servicii de terapie a creat pandemia;  nu cred că pandemia a CREAT toate aceste probleme, cred însă că a fost the perfect storm ?: a adus contextul perfect ca tot ce țineam cu toții sub preș ? sau sub 10 lacăte să iasă la suprafață. Și asta, oricât de dureros ar fi, e ceva bun, pentru că viața cu scheleți în dulap e o viață mult mai rea decâ una fără scheleți în dulap, chiar dacă varianta A pare la prima vedere mai liniștită???.

Bref, pandemia a extins foarte mult nevoia de servicii digitale de sănătate mintală și a stârnit o creștere a interesului pentru companiile care le furnizează. Finanțarea pentru startup-urile care funcționează în domeniu a atins un record istoric în SUA: 852 milioane dolari în primul trimestru al anului 2021, de două ori mai mult ca în 2020, potrivit CB Insights.

Serviciile digitale din domeniu nu se mai limitează acum doar la psihoterapie sau la gestionarea medicamentelor?. O serie de companii - startup -uri dar și companii consacrate - oferă acum terapie psihedelică, coaching executiv, sprijin pentru copii și adolescenți și tratament specific pentru insomnie, anxietate și ADHD. Uite care sunt cele mai șmechere în clipa asta:

BetterUp   Fondată în 2013, platforma de coaching și sănătate mintală BetterUp oferă coaching executiv online, sesiuni de grup live și alte resurse pentru îmbunătățirea leadershipului profesional. Trainerii BetterUp nu se rezumă la problemele din sala de consiliu??; clienții pot lucra și la creșterea lor personală (incluzând aici parenting ? și relați ?i, două direcții destul decomplicate din viețile noastre). Lista de clienți e foarte eclectică, de la companii din Fortune 500 la startup-uri (câteva nume ar fi Lyft, Hilton, Instacart, InBev, Google). BetterUp a atras reflectoarele la începutul anului, când prințul Harry a intrat în joc ca Chief Impact Officer?. Și cu puțin înainte de numire, BetterUp strâns 125 de milioane USD finanțare, ceea ce făcut ca afacerea să fie acum evaluată la 1,73 miliarde de dolari. Una dintre cele mai mari provocări a fost să îi convingă pe investitori că executive coaching is for mases:. „Când am început BetterUp, coaching-ul executiv a fost văzut ca o piață de nișă foarte scumpă destinată doar unei fracțini mici de… șefi”, spune Alexi Robichaux, CEO și co-fondator „A existat o piață imensă neexploatată pentru angajați care căutau acest tip de sprijin pentru a-și atinge potențialul. ". Cererea a crescut în timpul pandemiei - managerii aveau brusc provocări noi neașteptate: gestionarea acestui remote work sau echilibrul fragil între nevoile emoționale ale angajaților și menținerea productivității. BetterUp era exact ce le trebuia.

REAL    Ariela Safira s-a întâlnit cu domeniul mental health cam cum te întâlnești cu o ușă de sticlă ?pe care n-ai văzut-o: brusc și brutal. Când o prietenă bună a încercat să se sinucidă, Safira a considerat că e nevoie de schimbare radicală în sistemul de sănătate mintală și a lansat Real, startup de mental health &therapy, la început de 2020. De atunci, compania a lansat un nou serviciu de terapie online și a strâns 10 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Lightspeed Venture Partners. Printre investitori apar nume grele: actrița Gwyneth Paltrow, Megan Rapinoe (football star) și Eric Kendricks (NFL all-pro), precum și companii ca VC Forerunner Ventures, Female Founders Fund, BBG Ventures, G9 Ventures și SoGal. REAL oferă terapie individuală și de grup online, la cerere, cu planuri de plată lunară care încep de la 28 USD/lună?. Temele sunt variate - de la stilurile de atașament în relații la modul în care corpul tău reacționează la traume. Mese rotunde conduse de terapeuți reunesc membrii cu experiențe sau contexte similare, inclusiv membrii LGBT și new parents. Ce îi face diferiți de concurență? Varietatea terapiilor oferite și prețul rezonabil îl vor deosebi de concurenți, care includ aplicații de terapie online precum Talkspace, precum și aplicații de meditație și sănătate mintală precum Calm și Headspace.

Spring Health   Multe companii oferă beneficii pentru sănătatea mintală pentru lucrători sub formă de EAP (employee assistance programs), care includ un mix de consiliere, evaluări, recomandări psihiatrice și alte instrumente. SPRING HEALTH se prezintă ca un program care poate înlocui sau completa EAP-urile tradiționale, oferind companiilor mai mici o platformă de construire ? a unor planuri personalizate de sănătate mintală. Angajații intră în niște evaluări confidențiale online și apoi li se oferă o listă de opțiuni de tratament. În plus, au acces la profesioniști autorizați din domeniu direct în rețeaua SPRINGHealth. Lansat în 2016, startup-ul newyorkez a strâns deja 200 de milioane de dolari și tocmai a atins 200 de angajați. O provocare cu care se confruntă? Schimbarea percepției ⏩faster is better ⏩ în materie de tratament. Direcția în care se mișcă startup-ul e parte dintr-o mișcare mai amplă, sperând că abordarea lor, foarte științifică și pragmatică, bazată pe date, va elimina o parte din stigmatul asociat psihoterapiei.

BRIGHTLINE  Combinația fatală de ? școală online, izolarea față de colegi ?‍♂️ și stresul dat de luni întregi de incertitudine au creat în timpul pandemiei o criză în domeniul mental health mai ales pentru  tineri. BRIGHTLINE e o platformă digitală creată în Palo Alto, California, pentru copii mici și adolescenți, lansată în octombrie 2020, care conectează pacienții cu terapeuți, coach și psihiatri. De asemenea, oferă la cerere terapie bazată pe conversație și logopedie.??? Deocamdată Brightline e disponibilă în California și Massachusetts, dar intenționează să se lanseze la nivel național până la sfârșitul anului, având deja finanțări de aproape 100 de milioane de dolari.

MindMed MindMed este un biotech care studiază ? tratamente și terapii psihedelice pentru ADHD, depresie, PTSD și alte afecțiuni. Face parte dintr-un val de noi start-up-uri care explorează utilizarea clinică a substanțelor ? precum LSD, psilocibina, MDMA și alte medicamente pentru tratarea afecțiunilor mentale. În ciuda creșterii constante a acestei industrii incipiente, Robert Barrow, CEO MindMed, spune că stigmatul asociat drogurilor psihedelice ???a fost un obstacol redutabil pentru companie, care i-a cam ținut pe vîrfuri cu prezentarea dovezilor științifice care atestă beneficiile potențiale ale compușilor, cât și planuri concrete de dezvoltare științifică și testare în continuare a eficacitatății și siguranței. Fondat în mai 2019, startup-ul a strâns 204 milioane de dolari în finanțare și a devenit publică în aprilie - pe piață mai există doar o singură altă companie în domeniul psihedelicelor!

HEY, YOU HYBRID WORKER YOU!

insule de vara montreal.jpgÎn Montreal, 23 de stații de lucru, în aer liber și gratuite, își așteaptă lucrătorii hibrizi -mda, asta se pare că suntem mai nou marea majoritate dintre noi. 

Fără autobuze și metrouri ? dar cu prânzuri leneșe cu iubitul, ? cățelul plimbat ăntre două call-uri, libertate și mai ales flexibilitate - ce- drept e drept, munca de acasă are multe avantaje. Pe de altă parte, uneori îți cam țiuie urechile de singurătate, recunoaște - să stai zi și noapte între aceiași patru pereți poate deveni cam claustrofobic. Montreal, acest oraș canadian minunat, a venit cu o super idee: Îlots d’été - micile insule de vară - ???concepute special pentru remote work; prize, iluminat integrat și WiFi gratuit, plus plante decorative și rampă de acces. Structura din aluminiu și lemn primește două persoane distanțate social și șase nedistanțate:)), iar acoperișul din canvas rezistă la ploaie și vânt. Îlots d’été e susținut de Aire Commune (spațiu de coworking și hangout foarte popular), parte din Îlot 84 - ONG preocupat de revitalizarea spațiilor urbane și crearea de conexiuni între locuitorii orașului. Proiectul e sprijinit și de FIzz (furnizor de telefonie mobilă), DEsjardins (servicii financiare) și, evident, de guvernul din Quebec.

Va funcționa din 14 iunie până în 14 octombrie, iar Aire Commune își propune ca până în vara lui 2025 să aibă în funcțiune în Montreal cincizeci de stații. Aviz amatorilor:)


ANTIFOC ȘI ANTIGLONȚ

GARBAGE SWEATER.jpg


Materialele ultra-dure utilizate în echipamentele de stingere a incendiilor ?și veste antiglonț sunt foarte utile pentru oprirea flăcărilor sau a gloanțelor, dar aceleași proprietăți le fac dificil de reciclat, așa că ajung de obicei în depozitele de deșeuri. Vollebak realizează îmbrăcăminte inovatoare - de exemplu, prima jachetă din grafen din lume! - iar subiectul îi atrăgea deja. În timpul ăsta, o moară din Franța colecta deja materiale vechi, inclusiv o parte din cele 500 de tone de echipament pentru pompieri ?‍?? aruncate în fiecare an (500 de tone!!!). Moara folosea materialul doar pentru a face mănuși ignifuge, pentru că era considerată prea urât pentru orice altceva. URÂT??! Hold my beer, au zis frații Tidball, creatorii Vollebak: „urât” înseamnă automat „interesant” pentru designeri”, așa că s-au parteneriat cu și au făcut din vechituri un material moale și călduros, numai bun de pulovere.

Procesul implică mixarea fibrelor din echipamente pentru pompieri și veste antiglonț ??⚙; sunt apoi spălate și aplatizate de mai multe ori iar rezultatul final arată și se simte ca lână brută, suficient de confortabil pentru a fi folosit într-un pulover - nu asta a fost marea provocare, ci, de fapt, găsirea acelui partener de producție (moara, în cazul de față) ?care să fie dispus să experimenteze. Vollebak e un startup care vinde cantități mici de haine??, și evident nu pot folosi singuri cantitățile enorme de deșeuri de acest gen, dar, zic ei, poate îi trezesc și pe alții „Dacă poți face lucruri pe care alți oameni care conduc companii mari le văd și spun:„ Oh, wow, ce interesant. Mă întreb ce am putea face NOI?, înseamnă că am avut impact”.


PASTILE DE FĂCUT ECOLOGIȘTI

mono.jpg

Loțiune de corp, toner, ser, cremă hidratantă, deodorant și detergent pentru saltele de yoga. Toate - o pastilă?. Evident că ideea vine din Hong Kong, evident că e simplă, clară și genială. MONO e un brand de skincare care ar prefera ca oamenii să cumpere doar o sticlă din serul cu prebiotice, pe care apoi s-o folosească pentru totdeauna - sau măcar o vreme și tot e bine. La prima comandă, clienții primesc o sticlă goală și o pastilă. Adaugi apă și pastila produce 50 ml de soluție. Simplu.?

Când scoți apa din ecuație înseamnă mai puține camioane pe drumuri și mai puține ambalaje. Pastilele MONO sunt fabricate în Belgia vin înfășurate în aluminiu și sunt expediate în hârtie poștală fără plastic. Mai sunt și 100% naturale, vegane și nu sunt testate pe animale. și expediate în SUA, Europa, Marea Britanie, SEA, Hong Kong, Japonia și Australia.???

Laurie Mias, fondatoarea, vrea să ajungă însă în centrul problemei - acolo unde consumul și mai ales risipa sunt uriașe: hoteluri și restaurante - aici pastilele MONO sunt geniale pentru refil. ???Ambalajul reprezintă peste 40% din utilizarea totală a plasticului, iar industria de înfrumusețare este unul dintre ,,infractorii’’ majori, cu sistemele ei estetice de cantități mici de lichide în recipiente supradimensionate, de aceea, pentru ei, rezervele care se dizolvă pot să fie un adevărat game changer.

https://monoskincare.com


PISICI CARE SCHIMBĂ LUMEA

PISICI.jpg

Aici vorbim mai mult de un mindset inovator și mai puțin de tehnologie, dar cum am început cu aplicațiile de mental health și nevoia de calitate a vieții, era aproape imposibil să nu apară și niște pisici, care, ca de obicei, trebuie doar să existe ca viața ta să devină mult mai bună (da, I am a cat person, cred că nu mai e niciun dubiu:)???. Multă lume - din ce în ce mai multă - are animale de companie. Multă lume care are animale de companie călătorește mult ? - din ce în ce mai mult, pentru că e din ce în ce mai ușor. Hotelurile pentru animale sunt scumpe și oricum, animalele ar fi de mii de ori mai fericite acasă. Ce bine ar fi dacă ar avea cineva chef să se mute la tine acasă o săptămână, o lună…hmmm? Ce zici? Preferi o casă cu piscină sau cu vedere la Table Mountain? ?As we speak, o categorie în creștere de site-uri web îi ajută pe oameni să călătorească ieftin, conectându-i la persoanele care au nevoie de pet sitting - baby sitting, doar că pentru pets. Nu este o soluție de locuire  pe termen lung, dar poate o fi o modalitate superbă de a clători on a budget, de a experimenta locuri noi, viața în orașe complet diferite de ce știai etc etc. - cum spuneam, inovația stă în mindset de data asta. Pe TrustedHousesitters, o platformă fondată în 2010, care acum are zeci de mii de membri, listele pot include apartamente în Tokyo ⛩ și Berlin, o fermă din secolul al XVI-lea lângă un castel din Franța ?, o fermă de cai în Maine ?și o casă de lemn în munții din Colorado. Majoritatea proprietarilor de case care folosesc serviciul au animale de companie (de obicei o pisică sau un câine, ocazional alpaca sau turmă de oi), iar atunci când călătoresc, vor să lase animalele acasă. Atât proprietarii de case, cât și pet sitterii plătesc un fee de membru anual pentru a utiliza platforma, dar între ei schimbul e direct și fără bani.Recenziile sunt modalitatea principală pentru a fi ales, așa că primul job e mai greu. Recomandarea site-ului e să ceri referințe de la prieteni ale căror animale le-ai ținut în viață  apoi să cauți pet sitting local și short -term, înainte să aplici direct pentru vila cu piscină și view la muntele Fuji.?

I Am Innovation Newsletter
Subscribe to our newsletter
Subscribe